pexels-pixabay-37545
pexels-pixabay-37545
pexels-mal-balland-3098972
pexels-mal-balland-3098972
pexels-pixabay-260551
pexels-pixabay-260551
previous arrow
next arrow

Årets Baracuda 2008

Årets Baracuda tildeles en person der igennem en årrække har ydet noget særligt for Dykkerklubben Baracuda.

Dette passer i særdeleshed for Årets Baracuda. Faktisk kunne vi d. 15 marts i år have hyldet ham for 30 års medlemskab.

Årets Baracuda har tidligere dykket meget, og altid været frisk på rejse-arrangementerne - hvad enten det måtte være Rødehavet, Seychellerne eller Kullen.

Det siges, at Årets Baracuda, i de gode gamle dage, dengang hvor man selv havde alt sit grej med på udenlandstur, tog han sit blybælte om maven gennem check-in og med ombord i flyet. Det var før metaldetektorernes tid. Årets Baracuda havde regnet ud, at han kunne spare en del kilos bagage overvægt på den måde.

En gang bemærkede en check-in assistent, Årets Baracuda’s tunge livrem, hvorefter der rapt blev kommenteret tilbage, at han ville være sikker på at komme ned igen, og så skyndte han sig ind til sit sæde i flyet.

Årets Baracuda har mange gange været med på Kullen. Sammen med dykkergrejet var der altid pakket et sprit apparat med. Og der blev kogt vand til kaffe på det. Bare ikke i samme tempo som den kaffemaskine, som også var medbragt. Når alle så havde fået kaffe, så var vandet på spritkogeren klar, hvilket lige pludselig var i høj kurs, da der var flere, der så muligheden for en ekstra kop kaffe.

Årets Baracuda sendte sit dykkerudstyr på pension for mange år siden. Dog var han ikke færdig med det aktive liv. Hvor han tidligere søgte mod bunden, valgte Årets Baracuda nu, at kikke op ad. Blandt andet har højlandet i Himalaya og på Pampassen i Chile har været hans interesse. Chile var vist ved at blive lidt for spændende. Det var noget med Grænsepoliti og en sprog barriere. Jeg vil håbe, du vil give dig tid til en fortælling i klubben en aften. Det tror jeg vil blive en spændende.

Årets Baracuda har i gennem mange år, passet og gjort rent i klubben. Meget grundigt og nøjsomt. Så sent som i onsdags kom Årets Baracuda til mig og gjorde opmærksom på, at nu havde han repareret støvsugeren for tredje gang. En ny var blevet lovet, men var ikke kommet ned i klubben pga. en forglemmelse. Det er den nu.

Årets Baracuda har nok været lidt på forkant med sikkerheden, når der skulle dykkes fra båd. Det siges, at en formand for mange år siden, kommenterede Årets Baracuda for hans trang til lige at tjekke maske, flaske og tryk en ekstra gang inden han dykkede. Jeg ved ikke hvordan det har lydt, men vil gætte på, at han har sagt ”Er du klar … Speedy”

Skal vi give en hånd til Årets Baracuda.

 

                                            Jørgen ”Speedy” Dahlkilde