pexels-pixabay-37545
pexels-pixabay-37545
pexels-mal-balland-3098972
pexels-mal-balland-3098972
pexels-pixabay-260551
pexels-pixabay-260551
previous arrow
next arrow

Årets Baracuda 2006

Årets Baracuda tildeles en person der igennem en årrække har ydet noget særligt for Dykkerklubben Baracuda.

Årets Baracuda         har været medlem af klubben i ca. 33 år og har været meget aktiv i klubben i de fleste af de mange år.

Årets Baracuda har været i turudvlaget så langt tilbage som nogen kan huske det. Været en del af Bådudvalget, dengang det hed det, været i kompressorudvalget, og sidder i dag i sikkerhedsudvalget.

Årets Baracuda har meget omhyggeligt skrevet referater ved bestyrelsens møder i mange år. Det er meget få og meget små ting der ikke er røget med i han referater, mens han har haft ansvaret for dette job.

Det er ikke blevet til så meget dykning i de seneste par år. Dragten har nok været lidt for utæt. Det har dog ikke afholdt ham fra at deltage på weekend turene. Som bådfører, dykkerleder og hjælper. Og ikke mindst for hyggen og den gode stemning.

Og så skal det ikke glemme, at Årets Baracuda der har tegnet klubben garage.

De fleste har nok fundet ud af, hvem Årets Baracuda er. Men før vi siger tillykke og tak for den flid han har lagt i klubben, vil jeg gerne fortælle lidt af det jeg har hørt om Stridsen, som jeg har hørt ham omtalt.

Stridsen startede sine dykker ture til Kullen på Scooter, og med telt og mad på bagagebæreren over forhjulet. Alt mad inkl. primus var pakket ind i en gl. symaskine kasse.

Om maven havde han bly og mellem benene var flasken placeret. På bagagebæreren bagved var telt og anden unødig oppakning placeret.

Skæbnen for denne scooter var, at den knækkede på midten grundet overlast.

Senere fik Stridsen en Citroen Mehari, bygget over en 2CV undervogn. Da bilen på et tidspunkt skulle synes, mente Stridsen, at det kunne han da godt selv klare. Karossen er godt nok af plastik, men undervognen af jern. Denne undervogn var rusten og det kunne Stidsen godt selv lave og man skal jo ikke bruge for meget metal. Det arbejde Stridsen havde udført blev fra synsmanden kommenteret således:”En svejsning til og den vil ikke blive accepteret som en bil”

Stridsen opfandt sætningen ”Jeg skal have min livret i dag – ”Gratis mad”

Når Stridsen dykkede på vrag, var det ofte, at man kunne høre at der blev larmet og banket, hvor han var, så da klubben skulle deltage i opmålingen af Dannebroe, sammen med museumsfolkene, stillede Stidsen med sit sædvanlige blybælte, hvor der var: Klaphammer, Nedstryger, Mejsel, Brækjern, og Hævesæk.

Det var meget lidt populært hos musæumsfolkene.

Stridsen har altid været kendt for at tage mange billeder - lige meget hvad det koster, og det er der et par gode eksempler på.

 

Eks 1: To dykkere ligger i meget høje bølger ud for Kullen og kan ikke komme i land.

Stidsens reaktion. Bliv lige liggende der, jeg skal lige tage nogle billeder.

 

Eks 2: Efter en dykkertur i Kattegat, er båden på vej ind i Hundested havn. Poul Clasen hopper i land fra båden men fejlberegner afstanden ind til kajen, Clasen ender i vandet mellem båd og kaj og alle springer rundt for at få stoppet båden og få ham hevet op.

Stidsens reaktion: Han springer efter sit kamera.

 

Eks 3: Der er fest i klubben og ved et uheld går der ild i frituregryden. Der er store flammer. Peter Oldrup griber gryden med de bare hænder og brænder sig.

Stidsens reaktion: ”Hold den lige der, jeg skal have et billede”

Peter brugte resten af aftenen på skadestuen.

 

Skal vi alle hæve glasset og sige tak for indsatsen. Tillykke til Flemming Stridsen, der er Årets Baracuda 2006..