pexels-pixabay-37545
pexels-pixabay-37545
pexels-mal-balland-3098972
pexels-mal-balland-3098972
pexels-pixabay-260551
pexels-pixabay-260551
previous arrow
next arrow

Er du ny uddannet sportsdykker eller rustbanker der har fundet det gamle dykkerudstyr frem og nu vil til at dykke igen, så vil det være rart for dig at du anskaffer et kamera der kan tage billeder under havoverfladen. Det er efterhånden blevet så billigt – og godt – så alle kan være med uden at skulle spendere en formue.

Her har jeg monteret 2 kineserkameraer på en ramme. Det ene tager video og det andet et foto hvert sekund. Fra gummibåden kan du sænke det ned på hav bunden. Det fungerede men ikke godt nok da du ikke ved i hvilken retning du filmer. Foto kvaliteten er i top.

 De her viste 4K kameraer hedder SICAM SJ8 og koster 1.400,- (1/2-2020) incl. transport, moms, told og afgifter og er helt på højde med de nyeste GO PRO kameraer. De har en god farvegengivelse og billedstabilisering
Nu har jeg UV fotograferet i mange år og herunder er vist det udstyr jeg benytter nu. Kameraet er et CANON G7X MKII til 4.000,- og undervandshuset et Fantasea xxxx. der oprindelig kostede 10.000,-. Man kan købe et originalt Canon UV hus til 2.000,-
men holdbarheden er tvivlsom. Når det tager vand ind bliver dit kamera ødelagt. Det har jeg prøvet 2 gange og så tømte jeg mulvarpeskindet og købte noget langtids holdbart udstyr. 

Den hvide plade er et levn fra fortiden hvor billedstabilitet ikke fungerede ordentligt. Kameraet har opdrift ved overfladen, er neutral ved 5 meter og går til bunds under denne dybde. Der er plads til flere kameraer og arme til under-vandslys.

Kameraerne i de nyere smartsphones er yderste avancerede og kan tage eminent gode foto og video. Med avanceret software kan der laves rigtig flot fotoarbejde der giver selv en erfaren fotograf baghjul. Der findes undervandshuse til dem til en overkommelig pris, men min viden herom er mangelfuld.