man tir ons tor fre lør søn
1
2
3
4
5
7
8
9
10
12
13
14
15
16
27
28
29
30
31

Anden pinsedag skulle vi dykke, og med vejrudsigten i mente faldt valget på kullen. Det kunne lokke 6 dykkere i dragten, så vi stævnede ud fra Hornbæk havn på et stort set fladt hav. Bølgehøjden skulle være 0,25 m ifølge DMI, men jeg mener det må have været tomt pral. Vi kunne have holdt te-selskab på fordækket selvom vi høvlede afsted med godt 25knob. Så på vej mod kullen blev vi enige om at ændre planen lidt, så første dyk blev på kullen så alle kunne blive våde, og hvis luft og humør holdt til det skulle andet dyk være på M/S Martina.

Første dyk (og andet dyk for Allan og Daniels vedkommende) blev afviklet i god ro og orden ved Åkersberg på Kullen i et mærkeligt strømvand. Den nordgående strøm løb langs kullen og skabte et idvand i bugten, så båden lå snart i sydgående, snart nordgående strøm. Under overfladen var strømmen nærmest udadgående, men ikke kraftigere end at springlaget stod knivskarpt og man mageligt kunne svømme mod strømmen.

Da vi sejlede retur mod Martina, så vi at en anden dykkerbåd allerede lå og fiskede efter vraget. Vi havde hilst på dem tidligere, før vi sejlede fra hornbæk, og de var ikke hugget på vraget endnu selvom vi havde overstået ialt 4 dyk. Men da vi kom og blandede os måtte de mande sig op og fik kroget vraget så vi kunne låne deres tov til at gå ned og op ad. Allan, Daniel og Lars sad over, så Dan, Mette og undertegnede fik grejet på og blev smidt i vandet godt opstrøms fra linen. Der var ca. 1 knobs overfladestrøm, så det var med at ramme rigtigt og så komme nedad så man ikke skulle ligge og kæmpe i vandet. Det gik nu også fint, og på ca. 4 meters dybde var strømmen stort set væk.

Der var bundet på et søgelænder på toppen af broen, så vi fulgte skibssiden ned til bunden på 24 meter, og cirklede langsomt rundt om vraget og fandt nøgensnegl, ungtorsk og et mylder af sønelliker. De var desværre ikke selskabelige, men havde trukket sig sammen så man ikke kunne nyde det fulde flor. Lidt ude på bunden lå noget løsgods der nok er revet af skibet ved påsejlingen, og derude var der store taskekrabber, flere ungtorsk, slangestjerner, søfjer og eremitkrabber. Efter ca. 25 minutter på vraget signalerede Dan at det var tid til at takke af, og så trissede vi stille og roligt til overfladen og blev samlet op af Allan.

Vel hjemme var der kun tilbage at skylle grej og nyde endnu en vel overstået dykkerdag.

Rasmus