Image

Den årlige dykkertur til Kullen i pinseferien var en af de faste traditioner i Baracuda før i tiden. Næsten alle aktive dykkere deltog i turen, hvor vi overnattede i telte på Mølle Camping.

Fra parkeringspladsen ude ved fyret blev luftflaskerne og dykkerudstyret med stort besvær båret ned til dykkerstedet og efter dykningen kom den helt store udfordring: At slæbe al udstyret op igen til parkeringspladsen 80 meter over havoverfladen. Bagefter var dykkerne helt udkørte og måtte sunde sig med en eller flere øl ved tilbagekomsten til campingpladsen. Enkelte meget udkørte klubmedlemmer måtte bruge resten af dagen til at sunde sig.

For at lette dykkerne for disse pinsler blev det i 1985 besluttet som forsøg at tage klubbåden Dyk-Et med til Kullen, så man kunne sejle det tunge udstyr ud til dykkerstederne. Dyk-Et blev inden turen sejlet op til Gilleleje og dagen før pinse mødte nogle klubmedlemmer op i havnen for at sejle båden til havnen i Mølle. Det blæste temmelig meget og efter en hård sejlads kom vi til Mølle ud på aftenen.

Næste dag var det heldigvis helt stille og efter at være lastet med dykkerudstyr kunne Dyk-Et sejle rundt om spidsen af Kullen og lægge til ved naturhavnen Parishamn, et af de bedste dykkersteder på Kullen. Så vidt jeg husker var det den eneste gang Dyk-Et var med på Kullenturen. Båden var meget afhængig af godt vejr, så da klubben fik en lidt større gummibåd erstattede denne Dyk-Et som transportfartøj på Kullenturene.

Stidsen