I Baracuda dykkerklub uddanner vi CMAS-sportsdykkere. Når du tager din dykkeruddannelse i Baracuda får du både dykkertræning og en viden, som giver dig forståelse af, hvad der sker når du dykker.

CMAS* uddannelsen foregår over nogle uger fordelt på teori og træning i svømmehal efterfulgt af 5 til 6 dyk i åbent hav. Når det er gennemført tilfredsstillende får du et CMAS*-certifikat og du må nu dykke til en dybde på 20 meter.Udd (5)

Hvis du deltager flittigt i dykningen sommeren over og når op på 17 dyk, kan du starte på CMAS** uddannelsen, som plejer at foregå i september…eller du kan vente til det efterfølgende år. For at du kan få dit CMAS**-certifikat kræves det, at du har i alt 20 dyk, og de sidste og dybere dyk plejer vi at afvikle over en weekend.

I Danmark har du - lidt groft sagt - mulighed for at tage to slags sportsdykkeruddannelser: CMAS (dykkerklubberne) og de kommercielle (PADI, NASE, SSI, NAUI o.a.). De lærer dig alle at dykke, men forskellen er nok primært, at de kommercielle kurser er kortere og dyrere. 

At vores CMAS-uddannelse foregår over længere tid, gør at din viden kommer "ind under huden". Du lærer tingene på en måde, så du husker dem bedre end hvis du havde taget et kommercielt “lynkursus” på en ferie.

Vores uddannelse er delt op i:

Teori:

Med fokus på fysiske love som grundlag for forståelse af hvordan din krop påvirkes ved dykning. F.ex:

Hvad sker der med dine lunger når de udsættes for vandets tryk? Det er dit udstyr, der sørger for at lungerne ikke trykkes sammen. Derfor lærer du også noget om hvordan dykkerudstyr virker.

Hvordan man undgår dykkersyge og dykkerrus er også en del af teorien.   

Svømmehal:

Med fokus på træning og øvelser som forberedelse til dykkene i åbent vand.

Din kondition og svømmeevne testes og forbedres hvis nødvendigt. For at dykke kræves kun almindelig god kondition. 

Træningen består af en fridyknings- og en udstyrsdel.

Fridyknings-delen er svømning og øvelser over og under vand med maske, snorkel og svømmefinner. Disse øvelser  er blandt andet gode for din vandføling og vejrtrækningsteknik, som du har brug for, når du skal dykke med “rigtigt” dykkerudstyr.Udd (1)

Udstyrsdelen er dykning og øvelser med dykkerudstyr, hvor du skal lære at være afbalanceret i vandet, dvs. vægtløs. Vi dykker altid efter “makker princippet”, så du træner altid med en makker, og dykker med en makker. På den måde har du altid en der kan hjælpe dig, når du har brug for det, og selvfølgelig en at dele oplevelsen med.     

 

Åbent vand:

Fokus på at gennemføre de øvelser som du har trænet i svømmehallen.    

Du skal kunne svømme en vis distance i overfladen.

Du skal øve visse nødsituationer, ikke fordi vi normalt oplever dem, men for at lære hvordan de undgås, og hvis de opstår, så hvordan du skal reagere. Og endelig skal du også dykke, bare for fornøjelsen. Der er rigtig meget at se og opleve under vandet. Og du får rigtig mange oplevelser sammen med andre klubmedlemmer.   

Når du er uddannet hos os, er du rustet til at dykke i vores farvande, hvor der ikke er så varmt og under tiden heller ikke så lyst som “syd på”. Når du tager ud i verden for at dykke, er det derfor bare meget nemmere, og du kan dykke på en måde, hvor du er i stand til at tage vare på dig selv og på en makker.

Et CMAS-certifikat er meget velset på dykkerstederne.