pexels-pixabay-37545
pexels-pixabay-37545
pexels-mal-balland-3098972
pexels-mal-balland-3098972
pexels-pixabay-260551
pexels-pixabay-260551
previous arrow
next arrow

Artikelindeks


Hvornår og hvorfor begyndte du at dykke?

Det hele startede i 2009, da min lillebror Kristian spurgte mig om vi ikke skulle begynde dykke sammen. Han havde taget dykkercertifikat nogle år forinden og var blevet meget begejstret for liveaboard ture til Rødehavet.

Jeg syntes at det lød som en spændende udfordring, og på hans opfordring kontaktede jeg Chris fra Oceandive på Frederiksberg. I sommeren 2010 havde jeg så taget mit SDI-Open Water Diver certifikat.

Jeg blev lige fra starten vildt facineret af dels livet under vandet og dels af at lære dykkerteknik.

Nå men turen til Rødehavet var ved at blive planlagt af Kristian og nogle af hans dykkervenner, og vi skulle af sted i efteråret 2011, så jeg måtte i gang med at tage Advanced Open Warter, som var et krav for at kunne deltage på turen. Det fik jeg gjort hos Amager Dykkercenter i sommeren 2011, så jeg var klar til Rødehavsturen til efteråret. Det var en fantastisk oplevelse og jeg vidste at dykning var noget jeg ville fortsætte med.

Indtil 2012 havde jeg kun været på ture i Danmark med diverse dykkercentre foruden rødehavsturen. Jeg havde mod på mere og heldigvis fik jeg talt med min daværende kollega Carsten Gianelli, som også lige havde taget dykkercertifikat. Han opfordrede mig til at blive medlem af Baracuda, hvilket jeg gjorde. Dette var en rigtig god beslutning for her følte jeg at jeg hurtigt blev bedre til at dykke og var med på en hel del super gode ture Norge og Sverige, men også endagsture i Danmark.

I 2015 tog jeg CMAS** og Nitrox certifikat i Roskilde, hvor jeg på kurset, også mødte min kæreste Randi. Vi tager nu årligt på dykkerture i Danmark og udlandet. Sidste tur gik til Cypern hvor vi dykkede på vraget Zenobia.


Hvor mange dyk har du haft?

Indtil videre er det blevet til 164 dyk.


Hvilken slags dykkerdragt bruger du, og hvorfor?

I 2016 begyndte jeg at dykke i tørdragt, hvilket jeg ikke har fortrudt. Det var nok mest fordi jeg træt af og fryse, især når jeg kom op fra et dyk i våddragt. Det er meget mere behageligt at dykke i tørdragt, det er nu rart at komme tørskoet i land efter et dyk :).


Hvordan vil du beskrive dig selv som dykker?

Jeg sværger nok mest til vragdyk, men tager også gerne naturdyk. Jeg kan godt lide vragdyk, dels fordi der kan være noget interessant historie forbundet med vraget og dels fordi der kan være meget fiskeliv. Det vigtigste for mig er dog at komme ud og dykke.


Er der noget du er specielt glad for ved dykning?

Det jeg elsker med ved dykning er det at føle mig vægtløs og så spændingen ved ikke at vide hvad man vil opleve på det næste dyk.


Hvad kan indgå i et godt dyk?

Jeg synes at dyk i solskin er med til at gøre et dyk ekstra godt. En god makker hvor man forstår hinanden godt gør dykket mere afslappet og man får mere tid til at nyde dykket.
Jeg husker et fantastisk dyk på vraget Um El Faroud ved Malta, hvor jeg var på ferie med Randi. Vi var os to og så dykkerlederen og svømmede fra land og ud til vraget som ligger på 36m, Solen skinnede og som vi nærmede os blev vraget tydeligere og tydeligere, Vi dykkede rundt på agterdækker på ca. 30m, hvor der var stimer af flotte fisk, ligeledes når vi kigge ned langs siden af vraget. Da kom op efter dykket kunne vi nyde det flotte solskinsvejr og evaluere på oplevelsen. Men jeg vil også nævne min første tur til Kristiansand hvor vi dykkede på Tom B. og Seattle, samt Norges turen til Gulen hvor vi dykkede på vraget Frankenwald.

 


Har du haft et dårligt dyk?

I starten af min dykker karriere tog jeg på ture med diverse dykkercentre. Jeg husker et båddyk i Øresund hvor jeg havde fået tildelt en meget uerfaren makker, jeg dog heller ikke selv så erfaren på daværende tidspunkt. Men da vi hoppede i vandet mistede min makker sin ene finne. Det skræmte min makker så meget at han ikke ville dykke med den dag. Selvom jeg havde været nede på bunden 6m og hente finnen til ham. Så den tur endte med at jeg ikke kom ud at dykke.


Er der nogle specielle ting du altid aftaler med din makker inden du dykker?

Noget jeg lægger meget vægt på før jeg hopper i vandet med min makker, er at vi har aftalt hvem der leder dykket og at vi har lagt en plan.


Er der noget udstyr du drømmer om at få fat i? 

Da jeg startede med at dykke købe jeg alt udstyr brugt af en kollega. Det er med tiden blevet udskiftet med noget nyt. Den eneste del jeg ikke har fået udskiftet endnu er mit regulatorsæt og det går jeg og overvejer men har ikke fået gjort det endnu. Jeg tænker jeg vil købe en af de bedre modeller fra enten Apeks eller Scubapro.

Til slut vil jeg lige nævne Kristian, min lillebror, ikke kom med på rødehavsturen, da han lige havde fået et nyt job som gymnasielærer og ikke kunne få fri. Så vi har ikke været på dykkertur til Rødehavet endnu, men vi snakker stadig om, så mon ikke vi når det en dag.